Wat dingen die ik in 2016 wil behalen.

geluk 1442

Met de voornemens van vorig jaar in mijn achterhoofd gehouden, heb ik weer een aantal voornemens voor 2016 op papier gezet, die ik vandaag met jullie ga delen. Af en toe komen er zo dingen in mijn hoofd die ik graag zou willen behalen in 2016 of die ik graag zou willen gaan doen. Nu het december is en het 15de jaar van de eenentwintigste eeuw al weer bijna voorbij is, is het tijd om deze voornemens de wereld in te brengen.

Zoals ik al vertelde ga ik zeker niet verder zonder mijn doelen van 2015 te vergeten. Zoals ik al bij het terugblikken naar deze voornemens vertelde zijn het vooral dingen die wat langer de tijd nodig hebben en die ik dus ook zeker nog meeneem naar 2016.

Anyways, mijn voornemens voor 2016.

Minder afhankelijk van mijn mobiel /social media.

Telefoons en social media zijn dingen die een grote rol spelen in de jeugd van tegenwoordig. Zo ongeveer iedereen op school heeft wel een mobieltje en kan deze zeker niet thuis laten. Ik heb de laatste tijd echt haatgevoelens voor mijn telefoon. Ik heb het gevoel dat ik veel betere dingen kan doen met mijn tijd, dan heel de tijd op social media rond te kijken. Ik wil dit jaar dus minderen met de uren die ik spendeer door te kijken naar het lichtgevende schermpje die ik in mijn hand houd.

Meer genieten en stilstaan bij de kleine dingetjes

Iets wat ik nog niet specifiek als voornemen voor 2015 had vermeldt, maar wel iets waarmee ik me afgelopen jaar al best veel mee bezig heb gehouden. Ik vind het heel erg fijn om af en toe even bewust te zijn van hoe goed we het hier hebben en de mooie en leuke momentjes die ik meemaak.

Meedoen aan een renwedstrijd

Stiekem hoef ik hier niet heel veel moeite voor te doen, want ik heb me een tijdje geleden al opgegeven voor een renwedstrijd. Ik ga deze 5 kilometer samen met mijn beste renpartner, oftewel lieve Floor, afleggen. Ik hoef misschien niet veel moeite te doen om mij op te geven voor de wedstrijd om dit doel daadwerkelijk door te zetten. Maar ik moet natuurlijk wel gaan oefenen voor deze afstand.

geluk 1432

Meer rennen

Iets wat heel erg aansluit bij mijn vorige voornemen: ik wil meer gaan rennen. Een tijdje heb ik mijn renschoenen niet mee naar buiten genomen. Maar ik merk nu ik het weer te pakken heb, het zo fijn is om te doen en ik het zeker voort wil zetten.

Meedoen aan de vegan challengle

Vegetarisch en veganistisch eten vind ik erg belangrijk en interessant. Via de blog van de Groene Meisjes en een boek dat ik heb gelezen kwam ik in aanraking met het veganisme. Zoals Lisa Steltenpool zegt: “Een veganist is eigen gewoon een zeer consequente vegetariër, die naast producten waarvoor dieren direct zijn geslacht, ook producten vermijdt waarvoor indirect dieren zijn gedood of gebruikt.” Bij het veganisme eet je dus 0% dierlijke producten.

Eind september vertelde de dames over de jaarlijkse vegan challenge die de gehele maand oktober plaatsvind. Deze hele maand eet je dus veganistisch. Het lijkt me een echte uitdaging, waar ik zeker voor open sta. (Misschien je de vegan challenge ook wel kent van Teske. Zij deed ook mee aan deze challenge.)

Meer aandacht aan mijn feed op Instagram

Oeps. Dit is een beetje dubbel. Aan de ene kant wil ik af van social media en de mobieltjes. Maar aan de andere kant begin in Instagram steeds leuker te vinden. Ik ben helemaal gefascineerd door de prachtige Instagramaccounts met ieder weer hun eigen feed. Dit wil ik ook!

geluk 1417

Mijn liefde voor fotograferen uitbreiden

Sinds dit jaar heb ik mijn eigen camera, waar ik al aardig wat plaatjes mee heb geschoten. Ik heb er zoveel plezier in. Deze passie wil ik zeker in 2016 voortzetten.

Musea bezoeken

Musea trekken mij steeds meer. Ik vind het erg leuk om dingen te ontdekken en dus nieuwe dingen te zien. In de herfstvakantie ging ik met mijn vriendin naar het Van Abbemuseum, wat ik echt heel erg leuk vond. Buiten dat musea heel erg fotogenieke plekken zijn vind ik het ook interessant en mooi.

Meer tekenen

Ik wil minderen met mobielgebruik. Maar wat wil ik dan gaan doen? Een van die dingen is meer creatief bezig zijn. Zo wil ik meer gaan tekenen. Ik ben niet zo creatief dat dadelijk galeries volhangen met mijn werk, maar ik denk wel iets is wat iedereen kan en waar iedereen zijn eigen twist aan kan geven. Iets waarin je jezelf misschien ook wel kan uitdrukken. Ik wil het op zijn minst proberen. Wie weet?

Bewuster eten

Vaak kruip ik achter de computer tijdens het ontbijt om mijn favoriete vlogs te bekijken. Maar dit is eigenlijk helemaal niet goed. Er zijn een aantal principes waarom ik met meer aandacht wil gaan eten.

Meer me-time inplannen

En dan heb ik het niet over rondkijken op Instagram of even appen met dat ene persoon. Nee. Echt van die typische dingen die je doet tijdens me-time. Misschien een keertje een bad nemen? Maskertje? Boek lezen? Iets wat ik vroeger weleens deed als kind: een massage? Just the chilling thing.

Het zijn aardig wat doelen die ik op mezelf heb voorgeschoteld. Misschien dat ik ook kan gaan werken met maandelijkse doelen in 2016? We zien het wel. Hoe dit jaar gaat lopen. Ik ben benieuwd.

Heb jij al wat goede voornemens voor 2016? Waar ben jij van plan meer aandacht aan te gaan besteden?

Liefs, Daphne

 

Advertenties

6 gedachtes over “Wat dingen die ik in 2016 wil behalen.

  1. Geweldig, iedereen zou hun mobiel en daarbij sociaal media moeten minderen. Zodat mensen weer sociaal gaan worden door mondeling te communiceren in plaats van een technisch hulpmiddel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s